Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren


Nieuwe boeken 📚

Word gratis lid

Tot 30 jaar is een abonnement op de bibliotheek gratis! Je mag de leukste boeken, tijdschriften en films lenen. En ben je per ongeluk een keertje wat later met terugbrengen? Dat geeft niks, leden tot 18 jaar hoeven geen boete te betalen.

Word lid

Studeren en werken

Wil je in alle rust studeren, werken of lezen? Of zoek je een plek om af te spreken met studiegenoten? In de Boekenberg zijn volop studienissen, computer- en werkplekken waar je gratis gebruik van kunt maken. 

Lees meer over studieplekken

Tosti Thursday!

Elke donderdag is Tosti Thursday in Café Zinnig! Proef de lekkerste tosti's met een goede kop koffie, thee of een verse vruchtensap. Liever iets meenemen voor thuis of onderweg? Zinnig heeft ook een To Go service! We pakken het met alle liefde voor je in.

Menukaart van Café Zinnig

Leesclubbing

LEESCLUBBING doe je helemaal zelf. Een echte boekenclub, maar dan hoe, waar en met wie jij wil. Wij zorgen voor de boeken, jij voor het clubje.

Ontdek de boeken


Digitaal lezen 📱 🎧

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod aan digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

De beste podcasts!

Naar isdatechtzo.nl

Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

Lees meer over podcasts

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Naar Isdatechtzo.nl

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Naar Delpher.nl

Literom

Zoek en vind in Delpher

In de LiteRom vind je een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en recensies van Nederlandse literatuur van 1900 tot nu.

Naar Literom

Uitrekselbank

Werkstuk en spreekbeurt

Als lid van de bieb heb je gratis toegang tot de Uittrekselbank. Ideaal voor een verslag, boekbespreking of bij het lezen voor de literatuurlijst!  

Naar Uitrekselbank

  • Collectietip

    Mis je iets in onze collectie? Laat het ons weten!


Volg ons op social media!