In de bibliotheek

Hier vind je informatie over Wifi, computers in de bibliotheek en zaalverhuur.


Studeren & werken

Zijn er studie- en werkplekken?

Op de eerste etage van de Boekenberg bij Café Zinnig zijn er meerdere studie- en werkplekken met of zonder computer. Er zijn voldoende stopcontacten aanwezig om je laptop aan te sluiten en/of je mobiel op te laden. Op de tweede etage zijn 4 studienissen en ook op de bovenste verdieping van de bibliotheek zijn er volop werkplekken waar je gratis gebruik van kunt maken. Je kunt gratis gebruikmaken van ons Wifi.

Hoe kan ik gebruik maken van een computer?

Wil je werken op de computer in de bibliotheek? Daarvoor is een bibliotheekpas nodig. Heb je geen bibliotheekpas, dan kun je bij de servicebalie een gratis ledenpas laten aanmaken. Bij de computers kun je inloggen door de pas te scannen. Bij elke computer is ook een instructieblad aanwezig waarop het stap voor stap wordt uitgelegd.

Kan ik kopiëren en printen?

Ja dat is mogelijk. Je kunt printen en kopiëren op A4 formaat in kleur (€ 0,20 per pagina) en zwart-wit (€ 0,10 per pagina). Zet hiervoor tegoed op je pas. Wil je printen vanaf een publiekscomputer? Log dan in met je bibliotheekpas en geef een printopdracht. Heb je geen bibliotheekpas, dan kun je bij de balie een gratis ledenpas laten aanmaken. Dit is binnen enkele minuten geregeld.

Je kunt sinds kort ook printen vanaf je eigen laptop. Ga naar https://bibliotheekdeboekenberg.easyaccountplus.nl en log in met je pasnummer en wachtwoord. Kies voor 'Afdrukken' en vervolgens 'Mobiel printen'. Selecteer vervolgens het bestand dat geprint moet worden en of je dit in kleur of zwart-wit wil printen. De kosten van de printopdracht worden van je tegoed afgehaald. Je vindt je printopdracht bij de printer op de eerste etage.


Wifi in de bibliotheek

Hoe werkt Wifi netwerk Public Roam?

Publicroam is het wifi netwerk in Biblitoheek de Boekenberg. Meld je één keer aan en ga voortaan automatisch online.

  1. Aanmelden kan op twee manieren:Download de gratis publicroam app. Dit is de snelste manier. Je telefoon of tablet verbindt direct. Daarna meld je andere apparaten aan. Je kunt de app thuis al downloaden via de App Store en Google Play.
  2. Of meld je apparaat aan zonder app. Vraag een gratis account aan via publicroam. Inloggegevens ontvang je via SMS.

Verbind je apparaten met wifi:

  • Kies wifi-netwerk publicroam
  • Vul je gebruiksnaam in (dit is ’identiteit’)
  • Vul je wachtwoord in (haal je inloggegevens uit de SMS of de publicroam app)

Hoe zit het met de veiligheid?

Je wifi-verbinding is met Publicroam is optimaal beveiligd. Je bent zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je laptop, smartphone en tablet. We adviseren om een anti-virusprogramma en firewall te gebruiken.

Kan ik de databanken van de bibliotheek inzien via wifi?

De databanken van de bibliotheek zijn alleen toegankelijk via de computers van de bibliotheek en niet via wifi.

Kan ik de bibliotheekcatalogus raadplegen via wifi?

De bibliotheekcatalogus kun je wel raadplegen via wifi.


Activiteiten

Wat is er allemaal te doen in de bieb?

De Bibliotheek heeft een uitgebreide programmering. Deze activiteiten zijn voor allerlei doelgroepen. Een overzicht van deze activiteiten vind je hier in de agenda. Gebruik de zoekfunctie als je specifiek naar iets op zoek bent. 

Moet ik lid zijn om deel te kunnen nemen?

Nee, dat hoeft niet. De activiteiten zijn voor leden en niet-leden. We nodigen juist ook niet-leden van harte uit om kennis te maken met de programmering van de Bibliotheek en deel te nemen aan de activiteiten.

Hoe reserveer ik tickets?

Niet voor alle activiteiten hoef je je aan te melden of kaarten te reserveren. Als dat wel zo is, dan staat in de agenda bij de betreffende activiteit vermeld hoe je dat moet doen. Lees hier een uitgebreide omschrijving.

Zijn er regels voor het maken van foto en/of filmopnamen tijdens activiteiten?

De bibliotheek maakt tijdens sommige activiteiten gebruik van foto’s en/of videobeelden. Je kunt tijdens het bestelproces van een activiteit zelf toestemming geven voor het maken en gebruiken van beelden waar je herkenbaar op staat. Bekijk hier de uitleg en voorwaarden.


Zaalverhuur

Kan ik een ruimte huren in De Boekenberg?

De bibliotheek beschikt over zeven unieke zalen. Elke ruimte heeft een eigen karakter en is voorzien van alle gemakken. Graag vertellen wij je meer over de mogelijkheden voor jouw bijeenkomst. Bekijk onze uitgebreide brochure.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op