Computercursussen

Woon je in Nissewaard en wil je beter leren omgaan met een computer en het internet? Volg een computercursus in de bieb! We vinden het belangrijk dat iedereen zich digitaal kan redden. Of het nu gaat om de eerste kennismaking met het werken op een computer of leren omgaan met de digitale overheid: wij zorgen ervoor dat je digitaal vaardiger wordt!

Klik & Tik : De basis

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik : De basis iets voor jou. We beginnen bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op.

Klik & Tik : Het internet op

Nog niet uitgeleerd? De onderwerpen van Klik & Tik : De basis worden in Klik en Tik : Het internet op uitgebreid. Je leert formulieren invullen, zoeken met een zoekmachine en downloaden.

Klik & Tik : Sociale Media

Wil je graag weten hoe je sociale media gebruikt? Geef je dan op voor de cursus Klik & Tik : Sociale Media. Je leert hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken. Ook maak je kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube.

Klik & Tik : Tablet

Wil je graag meer weten over jouw tablet? In 4 lessen leer je meer over het gebruik van je tablet. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van apps, het bekijken van foto’s of het sturen van een e-mail.

DigiVitaler: regel zelf je gezondheidszaken online

Wil je graag weten hoe je de online patiëntenportalen van de huisartsen en ziekenhuizen moet gebruiken en hoe de online omgeving van de apotheek werkt? In 4 lessen oefen je met de digitale zorg.

Digisterker

In 5 bijeenkomsten leer je onder begeleiding van een docent omgaan met de digitale overheid, zoals de gemeente, mijn overheid en de belastingdienst. In verband met privacy wordt er gewerkt met een oefenprogramma in een afgeschermde internetomgeving en een lesboek.

Word en Excel

De cursussen Word en Excel bestaan uit 3 lessen. Het programma Word is gericht op het leren maken van brieven. Je leert alles over het opmaken van documenten, het invoeren en bewerken van tekst en het werken met afbeeldingen. Het programma Excel richt zich op het maken van formules. Je leert gegevens te ordenen, analyseren en presenteren in overzichtelijke tabellen en grafieken.

Windows 11

In de cursus Windows leer je in 2 lessen de computer te onderhouden. Word wegwijs in het nieuwe opstartscherm en leer meer over belangrijke functies. Om deze cursus te kunnen volgen heb je een eigen laptop nodig met daarop Windows 11.

Meedoen of heb je vragen?

Deelname is gratis met gebruik van een leenboek. Aanmelden kan via computercursus@deboekenberg.nl of via het algemene telefoonnummer 0181-616622. Je kunt je ook online aanmelden via dit formulier.