De wereld is van iedereen

Een open deur van jewelste maar vaker blijven deuren dicht. Voor jou, voor mij, voor sommigen. Kraak je hersenen en raak je ziel over het waarom van al die hokjes en grenzen; de (on)begrijpelijkheden van het menselijk tekort.

Confettiregen - Splinter Chabot

Wobie (ik-persoon) groeit op in zijn eigen glitter- en confettiwereld. Naarmate hij ouder wordt, ontdekt hij langzamerhand dat hij anders is dan zijn broers. Hij valt op jongens. Hij beschrijft zijn worsteling daarmee, ondanks dat zijn ouders open en begripvol zijn. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vanaf ca. 15 jaar.

Reserveer dit LEESCLUBBING pakket

Blijf zachtjes bij me - Jacqueline Woodson

Jeremiah zit goed in zijn vel. Tenminste, als hij thuis is, in zijn eigen buurt in Brooklyn. Maar nu gaat hij naar een chique middelbare school in Manhattan, waar zwarte tienerjongens nogal opvallen. Daarom is hij verbaasd als hij tijdens zijn eerste week Ellie ontmoet. Zodra hun blikken elkaar kruisen staat de tijd stil en weten ze dat ze bij elkaar horen – ondanks dat zij joods is en hij zwart. Hun werelden verschillen gigantisch, maar dat maakt ze niets uit. Waarom probeert de rest van de wereld hen dan wel uit elkaar te houden? 

Reserveer dit LEESCLUBBING pakket