Boekenbergtour

Wie meer te weten wil komen over het verhaal achter de Boekenberg kan een audiovisuele tour volgen door de Spijkenisser bibliotheek. Architect Winy Maas, burgemeester Foort van Oosten en andere gasten nemen je mee op pad door het bijzondere gebouw. Tijdens de Boekenbergtour leer je meer over de totstandkoming van de boekenpiramide, de architectuur, het bijzondere klimaatsysteem en zijn er allerlei interessante weetjes.

Bibliotheek de Boekenberg opende in 2012 haar deuren voor publiek. Sindsdien staat het gebouw volop in de belangstelling. De bibliotheek ontving - voor het coronavirus - regelmatig groepen uit het binnen- en buitenland voor een rondleiding. “We krijgen verzoeken vanuit de hele wereld. Architecten, bibliotheken, beleidsmedewerkers, planologen, fotografen en studenten willen graag meer weten over ons gebouw. Vaak komen ze in kleine groepjes, maar een enkele keer zijn het meerdere touringbussen die voor onze deur stoppen. We ontvangen hen natuurlijk graag!” zo vertelt Olga van Reede van de bibliotheek.

De Boekenbergtour is te volgen via een gratis app op je telefoon of tablet. Je kunt de route samen of alleen in zo’n 45 minuten lopen. “Dat is fijn, want niet alle groepen en individuen melden zich vooraf aan. Ook hen willen we graag meenemen in ons bijzondere verhaal. Met de tour, die binnenkort ook in het Engels te volgen is, kan dat” vertelt van Reede. Wie na het volgen van de rondleiding nog vragen heeft, kan natuurlijk terecht bij de medewerkers.

De Boekenbergtour is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nissewaard, NBD Biblion, MVRDV, VORM en Streekarchief Voorne-Putten. Wil je de tour graag volgen? Meld je bij de balie in de Boekenberg aan voor een korte uitleg, zodat je direct op pad kunt gaan.

Vanuit huis volgen? Dat kan!

  1. Ga naar de Playstore of App store en download de app Bibendo
  2. Open de app
  3. Ga naar de bibliotheek van de app
  4. Swipe naar links om de Nederlandse of Engelse versie van de tour te kiezen
  5. Klik op afspelen en kies daarna ‘start het spel’ en ‘start de tour’

Scan deze QR-code voor de Nederlandse audiotour

of ga naar de website.

Scan this QR-code for the audio tour in English

Or visit this website.